Notícies

logo fedaCampionat d'Espanya Sub12 2011

Del 5 al 10 de juliol a Padron

 

Cròniques

Ronda 1
El dia 4 de juliol, l’expedició catalana Sub12 vàrem arribar a Padrón per disputar el campionat d’Espanya 2011. Desprès de Galícia, Catalunya és l’autonomia amb més participació, amb un total de 20 jugadors/es.
Pel que fa a l’organització és tot més que correcte, i són molt estrictes amb el tema de l’entrada d’acreditats a la sala, la qual cosa fa que en tot moment la sala de joc estigui en total qualitat per jugar.
La primera ronda s’ha disputat el dia 5 a les 10.00 h. del matí, i en global ha estat una jornada molt bona, aconseguint 11 victòries i dues taules.
Els primers taulells de catalans han tingut partides bastant còmodes excepte la partida de Daniel Garcia, ja que hi hagut moments en la partida que tenia la posició totalment perduda i finalment desprès d’una gran lluita ha salvat mig punt.
De les tres fèmines catalanes que participen, l’única que ha puntuat en aquesta ronda ha estat la Cristina Garcia que durant tota la partida ha tingut molta avantatja, tot i que en un moment de la partida s’ha complicat, però en cap moment a cedit la superioritat i finalment ha acabat imposant-se.
La Joana Llum Cardo, ha patit durant tota la partida, ja que no ha jugat massa bé l’obertura i amb l’Índia de rei ha quedat inferior cosa que l’ha portat a la derrota.
Una partida ha destacar ha estat la del Guillem Porta, que ha estat el primer en acabar desprès d’una partida que ha tingut totalment controlada des del primer moment i amb una seguretat característica d’aquest jugador. Ha organitzat un atac on finalment, a part de quedar-se amb peça de més, la contrincant cau en una red de mate imparable fins i tot no li serveix el sacrifici de dama.
En aquesta jornada l’últim d’acabar de la sala ha estat el jugador Pol Bover, que ha tingut una partida molt complicada, però sempre l’ha tingut controlada i en un final amb peó de més acaba coronant dama, deixant totalment desarmat al contrari.
La segona ronda és a les 17.00 h. i en el primer taulell disputarà l’Oriol Panades, contra el número 1 de ranking l’andalús Miguel Santos Ruiz.

Ronda 2
Desprès de la segona ronda, jugada el mateix dimarts a les 17.00 h., els resultats d’aquesta jornada han estat molt positius, ja que hem aconseguit 13.5 punts de 19 possibles, per que hi havia un enfrontament català. Amb dos punts de dos possibles tenim 7 jugadors que són: Guillem Salagran, Alexandre Ventura, Ismael Gimenez, Oriol Serra, Adrian Jimenez, Guillem Porta i Pol Bover. Ha estat una jornada on no hi hagut partides ha destacar, ja que gairebé en totes les partides guanyades ha estat per guanyar material i poc a poc transformar aquesta avantatja amb victòria. La partida dels dos catalans va ser la d’Adrià Perez amb Guillem Salagran i va ser similar a la dels seus companys, ja que el Guillem va guanyar un peó a mitja partida i desprès un altre, cosa que va fer que quedés la partida total guanyada, tot i que l’Adrià no li va posar fàcil i va lluitar fins l’últim moment. La partida de l’Oriol Panadés amb el número 1 de ranking Miguel Santos Ruiz, van jugar una francesa variant del canvi, i tota la partida va estar molt bloquejada fins que l’Oriol fa una errada i perd una qualitat, a partir d’aquest moment es provoquen els canvis i l’Oriol queda totalment amb desavantatge. El dimecres al matí no hi ha ronda i per tant els nens/es es podran distreure sortint una mica de l’hotel, ja que hi ha famílies que s’han organitzat per anar a Santiago d’excursió o altres llocs de la zona. A la tercera ronda, torna haver-hi un enfrontament català, i tora a ser el Guillem Salagran que juga amb Adrian Jimenez.
Imma Montoliu

Ronda 3
En aquesta tercera ronda, els dos enfrontaments catalans de Guillem Salagran amb Adrià Jimenez ha acabat amb taules, tot i que en tota la partida l’Adrià va tenir millor posició però no va poder transformar-ho amb victòria, pel que fa a l’enfrontament de David Pita i David Iglesias també ha acabat en taules. En total vam aconseguir 9’5 punts de 18, ja que cada vegada és més difícil puntuar, per que els grups es van consolidant. Una partida per destacar va ser la de l’Alex Ventura, que va jugar amb peó de menys però amb suficient compensació per endur-se la victòria. I una de les partides que va finalitzar més ràpida va ser la de Daniel Garcia que amb un Drac Accelerat amb entrega del peó guanya imparablement per l’atac. L’últim jugador català i penúltim de la sala en acabar la partida va ser l’Oriol Panadés que desprès d’una partida molt complicada, on el contrincant tenia molt atac i l’Oriol va tenir que jugar tota la partida incòmode sense que les seves peces tinguessin el cap joc, tot i així arribat a l’apuro de temps va ser on poc a poc va poder canviar alguna peça i el contrincant es va deixar un cop tàctic on l’Oriol es queda amb peça de més, i a partir d’aquí s’endu la victòria. Una de les partides que no és mereixia la derrota va ser la del Carlos Martínez, ja que va jugar molt bé tota la partida i va aconseguir peó de més, però cap al final li van recuperar i es va quedar amb desavantatge. Per últim destacar la partida del Jaume Ros, que amb la solidesa i concentració que destaca aquest jugador, va estar tota la partida superior i fen les jugades precises per anar desarmant al contrari, fins aconseguir la victòria molt mereixuda. Imma Montoliu

Ronda 4
La quarta ronda d’aquest campionat ha desarrotllat la famosa frase “Solo puede quedar uno” de la pel•lícula “Los inmortales”, ja que quatre dels jugadors catalans amb més opcions els han emparellat junts. Alex Ventura amb Pol Bover i Oriol Serra amb Guillem Salagran, que finalment s’han imposat la victòria l’Alex i el Guillem. En el cas del Guillem Salagran sembla que estigui jugant un campionat de Catalunya en comptes del d’Espanya, ja que li han tocat tres jugadors catalans consecutius. El jugador Ismael Gimenez ha estat lluitant tota la partida fins arribar en un final amb tres peons i alfil contra tres peons i cavall del contrincant, però amb desavantatge posicional del rei, cosa que ha portat que ni tant sols pugues treure unes taules. L’Adrian Jimenez, que està fent un fantàstic campionat, lluitant en totes les partides i de moment porta dues victòries i dues taules, ha estat l’últim de sortir de la sala i quan ja eren dos quarts de tres de la tarda i tota la resta de companys ja estaven a mig dinar. Estava lluitant un final amb dos peons i cavall contra un peó i cavall, i tot i que s’ha de dir que ho ha provat tot no ha pogut passar de les taules, a més curiosament s’ha repetit la mateixa posició que el que havia succeït al primer taulell. Un dels jugadors que avui ha acabat guanyant ràpid ha estat l’Albert Pita, que amb una partida igualada ha organitzat un atac amb torre, dama i dos cavalls contra torre, dama i parella d’alfils del contrari, i quan està a mig atac el rival s’ha deixat el mat. L’Adrià Perez ha jugat una escocesa on el rival fa una entrega de peça que sembla bona però finalment l’Adrià li impedeix el pla i es queda amb peça de més, a partir d’aquí poc a poc ha anat rematant la partida. Una de les partides on hi hagut més emoció per saber qui s’emportava la victòria ha estat la de la Daniela Velasco que jugava amb una noia andalusa i han jugat una francesa, variant del canvi on Daniela es queda amb peó de menys, obsessionada per recuperar el peó acaba fent un sacrifici de peça que sembla que recupera el peó, però no serveix i queda amb peça de menys, quan ja sembla que Daniela està perduda recupera la peça i acaba la partida en taules. Avui com que ha fet sol, alguns nens/es han aprofitat per anar a la piscina una estona al migdia, i despejar-se per afrontar la partida de la tarda. Imma Montoliu

Ronda 5
Alex Ventura 5 punts de 5 possibles, i líder en solitari, desprès de derrotar al número 3 de ranking l’andalus Alejandro Perez, en una partida on l’Alex sacrifica una peça per guanyar un peó que finalment convertirà en una dama. Per la resta de jugadors no va ser una tarda encertada per Catalunya, ja que en un principi de la ronda moltes de les partides estaven de cara i poc a poc es van anar girant. Guillem Salagran, Jaume Ros, Pol Bover, que eren els altres jugadors catalans que jugaven en taules de retransmissió van perdre les seves partides, per compensar l’Ismael Gimenez i l’Adrian Jimenez tots dos amb 3 punts aconsegueix unes taules i una victòria respectivament. La 6a ronda es definitiva i serà la franja per dividir els jugadors en la part alta o baixa de la taula.
Imma Montoliu

alex ventura

Ronda 6
Alex Ventura no deixa el lideratge, desprès de fer taules amb el número dos de ranking. Desprès d’aquesta 6a ronda en la part alta de la taula es situen dos jugadors amb 5’5 punts i vuit jugadors amb 5. Pel que fa a l’expedició catalana ha estat una tarda molt productiva, ja que han puntuat 18 jugadors dels 20 possibles, amb un total de 14’5 punts de 19, ja que hi havia un enfrontament català. Aquest enfrontament eren els jugadors Carlos Martinez amb Daniela Velasco, que tot i semblar que el Carlos podria aconseguir la victòria, finalment va quedar en taules. Cal destacar la partida de l’Oriol Serra que va organitzar un atac amb un peó de més, pressionant totalment a la seva rival, però la bona defensa de la jugadora no va deixar que l’Oriol s’endugués el punt sencer i es va tenir que conformar amb unes taules. També s’ha de destacar la partida de Pol Bover que tot i en un moment de la partida portava dos peons de menys, va lluitar i fent valer un bon atac i la perseverança d’aquest jugadors, va endur-se la victòria. Les dues últimes partides dels catalans va ser l’Ismael Gimenez, que va jugar molt bon final i va aconseguir la victòria coronant el peó de més que portava en tota la partida. Un dels últims de sortir de la sala va ser el jugador Adrian Jimenez, on li van fer jugar un final amb 5 peons i cavall contra dos peons i cavall, el qual no va tenir cap problema en decantar el resultat favorable. Els jugadors catalans amb més opcions en aquest moment són: Alex Ventura 5’5 Adrià Jimenez 5 Ismael Gimenez 4’5 Pol Bover 4
Imma Montoliu

Ronda 7
Aquesta setena ronda ha estat força decisiva pel campionat, ja que els jugadors s’han dividit en quatre grups: En el primer grup hi ha 4 jugadors amb 6 punts, entre els quals hi ha el català Alex Ventura. El segon grup està format per sis jugadors de 5’5 punts, on hi ha el català Ismael Gimenez. El tercer grup el formen dotze jugadors de 5 punts, on també tenim un català, el jugador Adrian Jimenez, que avui ha caigut derrotat per primera vegada en el campionat. I per últim hi ha la resta de jugadors amb 4’5 punts o menys. Dels tres jugadors catalans que jugaven davant, em tingut un resultat de cada manera, Alex Ventura taules, Adrian Jimenez que ha perdut i Ismael Gimenez que ha guanyat, a més aquest últim amb molta comoditat i seguretat. Pel que fa a les jugadores, la Daniela Velasco, desprès de guanyar la partida a l’Oriol Serra, s’ha col•locat la 4a noia de la classificació i torna a recuperar la possibilitat de medalla, a l’espera de les dues rondes que queden.
Imma Montoliu

Ronda 8 i 9
En la ronda 8 Alex Ventura guanya la seva partida contra el jugador de Cantàbria Daniel Guerra, i el situa amb mig punt més que la resta de jugadors que el segueixen pel pòdium. En aquesta ronda també creix l’opció de la medalla per la catalana Daniela Velasco. Pel que fa a l’última ronda que s’inicia mitja hora més aviat que els altres dies, és la ronda decisiva, on l’Alex juga amb negres contra el Navarrés Mikel Ortega, des d’un principi tal i com queda de l’obertura no és massa beneficiós pel jugador català, tot i que en un moment de la partida sembla que pot aconseguir les taules, però finalment sigui per la pressió i/o responsabilitat d’haver estat tot el campionat a dalt de tot i lluitant amb els millors jugadors, l’Alex Ventura no pot guanyar la partida i això el fa perdre l’opció a medalla i el desempat el situa en 5a posició, que no deixa de ser una posició molt meritòria per aquest jugador que ha lluitat des del primer dia. Pel que fa la Daniela Velasco l’emparellament ha volgut que s’enfrontés amb un altre català, l’Oriol Penedés, i desprès de ser una de les partides més llargues la Daniela aconsegueix la victòria i al mateix temps les jugadores femenines que tenia possicionades davant, poc a poc van anar perdent les seves partides, i amb tot això aconseguim medalla de plata femenina per Catalunya. A partir de quarts de quatre i fins a la nit, poc a poc tots els catalans varen anar retornant cap a Catalunya, ha estat una categoria on tots els jugadors i jugadores han estat molt ben avinguts i han gaudit d’un campionat d’Espanya, juntament amb els entrenadors Lluís Comas i Joan Mellado, que en tot moment els han preparat i revisat les partides jugades. Imma Montoliu

sub12_espanya_podium