Notícies

feda Campionat d'Espanya Sub-10 2012

Cròniques

Ronda 1 i Ronda 2
Dilluns 25 de juny de 2012 començà el Campionat d’Espanya Puleva Max 2012 sub-10 amb 14 jugadors representant la delegació catalana. 5 jugadors (Joana Ros, Hector Sama, Sergio Martínez, Marc Rosàs i Arthur William Harutian) finalitzen la primera jornada amb la totalitat dels 2 punts disputats. Durant aquestes primeres dues rondes, només s’ha patit la maladicció d’emparellaments exclusius entre jugadors catalans en una ocasió per ronda i el mateix està succeint amb la tercera ronda que es disputarà dimarts 26 de juny a les 10:00. Un jugador de l’expedició gallega, sembla que estigui jugant un campionat contra Catalunya, ja que de moment en les dues primeres ha guanyat a dos jugadors de l’expedició catalana i en la tercera ronda es torna a enfrontar amb nosaltres, concretament amb la Joana Ros, esperant que en aquesta ocasió el resultat ens sigui favorable. Únicament un jugador no ha pogut puntuar en les dues primeres rondes, però segurament ho farà aviat.
Marçal Abadia

 

ronda1

Ronda 3

En la tercera ronda s’aconsegueix que tots el jugadors de l’expedició catalana d’escacs s’hagin estrenat i, per tant ara ja es tracta de sumar el màxim de punts possibles, jugant concentrats al 100% des del principi de la partida i fins al final per evitar sorpreses. Després de la tercera ronda, l’expedició catalana d’escacs no té cap jugador amb la totalitat de punts, però si quatre jugadors invictes amb 2,5 punts que jugaran en retransmissió en la ronda quatre. El sorteig de la quarta ronda evita l’emparellament entre jugadors catalans. Per la tarda, l’expedició catalana d’escacs aprofita per realitzar una visita turística per les Coves de Nerja on principalment els nens/es queden marevellats de la immensitat de la cova.
cova
Després de la visita a la cova, es decideix anar al poble de Nerja a veure el “Balcón de Europa” i on més d’un aprofita per banyar-se a la platja i altres com el delegat es queda amb les ganes per deixar-se el banyador en el cotxe.
platja

platja2

Per últim, abans de tornar a l’hotel, els pares no han pogut evitar la visita en el “Barco de Chanquete”.
platja3
Marçal Abadia

Ronda 4 i 5
Després de la ronda 5, en Marc Rosàs és l’únic jugador de l’expedició catalana d’escacs que continua invicte amb 4.5 punts, compartint liderat amb quatre jugadors més. En alguna de les partides disputades entre les rondes 4 i 5, s’ha arribat a perdre després que els nostres jugadors disposessin de material de més, però finalment es despisten i no aconsegueixen el punt en joc. Un total de quatre jugadors aconsegueixen obtenir els 2 dos punts disputats en aquestes dues rondes, on no s’ha produït cap emparellament directe. Ja s’ha passat l’equador del campionat, i el Marc Rosàs és el millor jugador classificat de l’expedició catalana després de la ronda 5, seguit a un punt dels jugadors Alex Maria, Hector Sama i Sergi López. En el cas de la classificació femenina, la Joana Ros ha tingut un mal dia i no l’ha pogut aprofitar per agafar avantatge sobre la resta de jugadores i la Laura Povill desaprofita una bona ocasió per apropar-se a les primeres classificades; curiosament l’actual campiona d’Espanya de sots-8 (Maria Eizaguerri) és qui lidera la classificació femenina. En la propera ronda, la sisena, hi ha un emparellament directe entre la Joana Ros i l’Oliver Pérez. Per sort de moment, com a màxim només ha coincidit un emparellament directe entre els nostres jugadors.
Marçal Abadia

Ronda 6
Per l’expedició en general, la sisena ronda no ha estat gens bona, aconseguint 5.5 punts dels 13 possibles (hi havia emparellament directe). No obstant, els jugadors que mantenen opcions puntuen tots excepte el Sergi López Pajuelo, que perd un peó en l’obertura. En Marc Rosàs finalitza la seva partida demanant taules a la jugada trenta, però en l’anàlisi de la partida l’Angel Martín comenta que en aquest instant tenia la partida guanyada, però el felicita pel treball realitzat fins el moment. L’Alex Maria i Hector Sama no deixen escapar el grup capdavanter amb una victoria treballada. Per altra banda, la Joana Ros es refà de la dura jornada de les rondes 4 i 5 en el mateix dia, guanyant la seva partida, tot i que això significa la pèrdua del punt d’un jugador de l’expedició, l’Oliver Pérez. A la Laura Povill se li posa molt complicat el podi femení d’aquest campionat i tot passa per no perdre cap punt més i esperar que altres resultats l’afavoreixin. Aprofitant la tarda lliure, el nostres jugadors poden gaudir d’un berenar saludable de Puleva Max, principal patrocinador del Campionat d’Espanya, mentre fan unes partides a la Nintendo DS, en el Mario Kart.

sub10

sub10
Després la gran majoria de nens/es i pares se’n van a la platja a desconectar una mica i un grup més reduït a visitar el casc antic de Salobreña.
sub10

sub10
Mai sense oblidar la preparació de les partides.
sub10

Des del dilluns 25 de juny fins el dissabte 30 de juny es disputen les 9 rondes del Campionat d’Espanya d’Escacs Puleva Max 2012 sots-10 amb una expedició catalana formada per 14 jugadors, entrenada pel MI Angel Martín i delegada pel Marçal Abadia; amb ajuda final del Pep Melendre (delegat VIP designat per la FEDA).

Els 14 jugadors de la l’expedició catalana són:

Class 
Nom 
Total 
12 
Sergi López 
6.5 
15 
Hector Sama 
18 
Marc Rosàs 
5.5 
21 
Shu Yang 
5.5 
31 
Alex Maria 
36 
Gabriel Vacas 
38 
Jordi Sarrate 
42 
Adria Marcos 
48 
JoanaRos 
4.5 
51 
Oliver Pérez 
4.5 
52 
Marcel Claramunt 
4.5 
60 
A.William Harutian 
61 
Sergio Martínez 
63 
Laura Povill 

 

Finalment cap dels jugadors de l’expedició catalana ha assolit places de podi, ni per l’absolut ni pel femení. En Marc Rosàs ha optat en aquestes places capdavanteres fins a la vuitena ronda on arribava invicte, però després de lluitar molt, la pèrdua del punt de la penúltima ronda li suposa un cop molt dur. Per altra banda, la Laura Povill es queda a un punt, concretament el de l’última ronda per assolir el sots-campionat femení.

Tots els jugadors han treballat de valent i poden estar satisfets del paper realitzat en aquest campionat d’Espanya, de fet en moltes ocasions, un gran percentatge dels jugadors catalans eren els últims d’abandonar la sala, fet que va facilitar fer bromes amb els àrbitres.

Tant entrenador com delegat estem molt satisfet de la tasca realitzada pels jugadors catalans i els animen que segueixin millorant el seu nivell d’escacs en futurs campionats.

Per acabar, desitjar molt sort a l’expedició sots-12 i a la resta d’expedicions en posteriors setmanes.