Notícies

feda Campionat d'Espanya Sub-10 2013

Cròniques

joana ros
Joana Ros, sots campiona femenina

DIA 6 (ronda 9)

(Joana Ros sots campiona d’Espanya femení. Víctor Álvarez en quarta posició de la general es queda a les portes del podi )
Última jornada del campionat d’Espanya sub-10 i les posicions capdavanteres encara s’han de decidir. L’Asturià Jonas Prado es juga ser líder contra el madrileny Daniel Sanz. A la segona taula i a mig punt d’ells l’andalús Lance Henderson està pendent del resultat de la primera taula, ja que una victòria seva i unes taules de l’asturià donarien el campionat a l’Andalús. El nostre català també depèn dels seus resultats per intentar ficar-se en el podi, ja que una victòria de l’asturià, de l’andalús i del català podria donar-li una tercera plaça. Per altra banda el podi femení està molt igualat l’aragonesa Maria Eizaguerri, la catalana Joana Ros i la canària Adhara estan empatades a 6 punts, i el campionat està obert fins a últim moment.
A l’inici de la ronda totes les primeres taules hi ha una igualtat, però cap a l’inici l’asturià es posa amb una peça d’avantatge, que més endavant l’ha tornat per tal d’obrir l’enroc. La sorpresa és que després d’unes jugades l’asturià amb una posició clarament d’avantatge ha demanat les taules al seu contrincant, deixant tota la pressió a l’andalús per intentar aconseguir el campionat. Al cap d’una estona la catalana Joana Ros ha aconseguit unes taules assegurant així la tercera posició del campionat d’Espanya i a l’espera de l’encontre entre la Maria i l’Adhara. L’andalús després d’arribar a un final amb dama contra alfil i torre no ha sabut trobar la victòria i només ha aconseguit les taules, donant així el campionat a l’asturià, i la segona posició al madrileny i només es quedarà amb la tercera posició, ja que té un molt bon desempat. L’encontre femení per decidir el campionat també ha acabat amb taules fent campiona a l’aragonesa, Maria Eizaguirre, degut al millor desempat. EL desempat també ha decidit la segona posició de la Joana Ros i la tercera de la canària Adhara. Per últim, tot i la victòria assolida en l’última ronda pel català Víctor Álvarez no ha estat suficient per entrar en el podi i s’ha quedat amb una meritòria quarta posició que mostra la molt bona progressió que ha tingut aquest any. La resta de catalans han obtingut els següents resultats: Llibert Céspedes i Àlex Maria 6 punts, Sergi Riu 5,5 punts, Arthur Harutian 5 punts, Dani Álvarez 4,5 punts, Gorka Parra, Jaume Foix, Sergi Prats i Aleix Mallol 4 punts, Pol Moncunill i Laura Povill 3,5 punts i Nagore Martínez 2 punts.

DIA 5 (ronda 8)

(Les taules entre catalans donen opcions de podi femení per a la Joana Ros i Victor Álvarez en el general )
La ronda 8 s’ha presentat amb moltes sorpreses en el classificació general del campionat. Per una banda l’encontra d’en Lance Henderson (6,5 punts) contra en Jonas Prado (7 punts) ha acabat amb unes taules fet que el títol no es decidirà fins demà a la novena ronda. En la segona taula la jugadora Maria Eizaguerri (6 punts) ha cedit el punt davant el madrileny Daniel Sanz (7 punts) que demà s’enfrontarà a en Jonas Prado per a la lluita del títol. La tercera taula, l’encontre català entre en Víctor Álvarez (6 punts) i la Joana Ros (6 punts) ha acabat amb unes taules. Aquest resultat fa que en Víctor tingui opcions molt remotes de pujar el podi general. I la Joan Ros lluitarà amb la Maria Eizaguerri i l’Adhara Rodríguez per el podi femení, ja que les tres tenen 6 punts i les rivals següents només 5 punts (Paula Bermudez, Cecilia Guillo, ...). Cal destacar que la Maria i l’Adhara s’enfronten entre elles i per tant, les opcions de podi depenen únicament de la Joana.
La resta de catalans en la ronda de la tarda han fet un bon paper, en Llibert Cespedes (5,5 punts), l’Arthur Harutian (5 punts), l’Àlex Maria (5 punts), en Dani Álvarez (4 punts), en Jaume Foix (4 punts), la Laura Povill (3,5 punts), l’Aleix Mallol (3,5 punts) i en Pol Moncunill (3 punts) han guanyat les seves partides. No han tingut la mateixa sort en Sergi Riu (4,5 punts), en Sergi Prats (3 punts) i la Nagore (2 punts).
Esperem que demà tinguem bones notícies pels escacs catalans.

DIA 5 (ronda 7)

(La zona capdavantera s’iguala més)
La setena ronda ens ha deixat en moltes sorpreses i emocions per veure. La Joana ens ha meravellat amb un mat amb menys de set jugades i es col·loca en la vuitena posició amb 5,5 punts. També en Víctor ha fet una partida molt lluitada i ha tret unes taules amb el Gallec Martín Gómez. Ara en Víctor té 5,5 punts els mateixos que la Joana i es col·loca en sisena posició. La resta de catalans han aconseguit diferents resultats: en Sergi Riu (4,5 punts), l’Àlex Maria (4 punts) i la Laura Povill (2,5 punts) han guanyat. En Llibert Céspedes (4,5 punts) i l’Arthur HArutian (4 punts) han fet taules i en Gorka Parra (4 punts i partida molt igualada), Daniel Álvarez (3 punts), Sergi Prats (3 punts), Jaume Foix (3 punts), Aleix Mallol (2,5 punts), Po Moncunill (2 punts) i Nagore Martínez (2 punts) han perdut les seves partides.
La ronda de la tarda es presenta molt emocionant, ja que trobem un encontre català en la tercera taula entre en Víctor Álvarez i la Joana Ros els quals els dos poden aspirar als podis masculí i femení segons el resultat que facin ells mateixos i els dels contrincants. Per la resta, en la taula 1 s’enfronten Lance Henderson (6 punts i segon de rànquing) contra Jonas Prado (6,5 punts i momentàniament primer) i en la taula 2 Maria Eizaguirre (6 punts) contra Daniel Sanz (6 punts). La classificació està molt igualada i per tant hi pot haver moltes opcions per a tots depenent dels seus resultats.

foto sub10 cat

DIA 4 (ronda 6)

La sisena ronda de joc ha estat molt positiva pels jugadors catalans, ja que s’han aconseguit 9 victòries, unes taules i quatre derrotes. Per una banda, en Víctor Álvarez (5 punts) ha tingut una partida molt dura i lluitada amb el segon de rànquing, en la qual en diferents moments ha estat amb opcions de victòria, però al final només ha aconseguit les taules. Aquest resultat fa que encara es trobi en la part superior de la classificació ja que en les tres primeres taules també han fet el mateix resultat. La Joana Ros (4,5 punts) ha aconseguit una treballada i mereixedora victòria que fa que es situï en quarta posició femenina a només mig punt de la primera jugadora. Per la seva part, en Llibert Céspedes ha remuntat la mala jornada d’ahir i ha aconseguit sumar un punt més (4 punts) igual que en Gorka Parra (4 punts) que ha obtingut una victòria en una partida molt atractiva. Per altra banda, en Sergi Riu (3,5 punts), després de tenir una lleugera superioritat ha acabat perdent. L’Arthur Harutian (3,5 punts) s’ha tornat a trobar amb la victòria i posar-se a la part mitja-superior de la classificació. En Jaume Foix (3 punts) ha perdut, l’Alex Maria, en Sergi Prats i en Daniel Álvarez (tots ells amb 3 punts) han guanyat els seus respectius rivals. En Daniel Álvarez, però, protagonitzava un cop més la ronda amb un encontre català, contra en Pol Moncunill (2punts). Amb dos punts i mig trobem l’Aleix Mallol i amb 2 la Nagore que ha pogut tornar a puntuar. Per últim trobem la Laura Povill amb un punt i mig, en què no ha pogut puntuar en aquesta ronda i esperem que demà tinguem bones notícies.
De forma general, després de la ronda 6, tenim en Jonas amb 5,5 punts al capdavant de la classificació i un conjunt de 10 jugadors amb 5 punts que el segueixen, fent que el torneig encara estigui molt obert tant en la categoria masculina com en la femenina. Demà serà un dia realment dur amb dues rondes (7 i 8) on es començaran a definir les posicions de podi. Desitgem que els nostres jugadors puguin tenir un bon resultat.

grup sub10

DIA 3 (ronda 4 i 5)

Comença el tercer dia de competició en què es comencen a diferenciar els primers taulers. La quarta ronda ha estat dura per alguns dels nostres jugadors. Al davant de tot, en Víctor Álvarez ha aconseguit treure unes taules d’una posició inicialment difícil, però un canvi de dames inesperat l’ha ajudat a treure el mig puntet. Per altra banda, en Llibert tenia una posició molt bona però un mal càlcul li ha fet perdre una peça que al final li ha significat la partida. La Joana Ros ha perdut una partida complicada d’un principi. Per altra banda en Sergi Riu i en Gorka Parra han pogut sumar el seu tercer punt (en Gorka ha sortit victoriós del matx català amb l’Àlex Maria). L’Arthur Harutian ha pogut treure unes taules després d’una posició de peça de menys per tres peons. En Sergi Prats, la Laura Povill i l’Aleix Mallol han perdut les seves partides. En Daniel Álvarez ha tret unes taules en un final molt igualat. Per últim,en Jaume Foix, en Pol Moncunill i la Nagore (que s’ha pogut estrenar :)) han guanyat les seves partides.
La cinquena ronda es comença a presentar difícil, ja que a la zona capdavantera hi ha una igualtat molt elevada. Per una banda en Víctor Àlvarez ha aconseguit una victòria molt important i s’ha posat amb 4,5 punts (només a mig punt de l’únic jugador que ha quedat en cinc, en Jonas Prado). En Sergi Riu segueix la seva progressió fent unes taules i posant-se amb tres punts i mig, els mateixos que la Joana Ros que ha guanyat la seva partida. En Llibert ha patit el cansament de les dues últimes partides i ha acabat cedint el seu punt, mantenint els tres punts. De nou, en aquesta ronda hem trobat dos encontres entre catalans. El primer d’ells l’ha protagonitzat en Sergi Prat i en Jaume Foix, en què en Jaume ha sortit victoriós i s’ha apuntat el seu tercer punt (en Sergi en té dos). Per altra banda l’Arthur manté els dos puts i mig ja que ha perdut la seva partida igual que l’Àlex Maria que s’ha quedat amb dos. Amb dos punts també trobem en Daniel Àlvarez i en Pol Moncunill que han fet unes taules cadascun. El segon encontre català d’aquesta ronda (Aleix Mallol i Laura Povill) també ha acabat en taules i s’han posat els dos amb un punt i mig. Per últim la Nagore no ha pogut puntuar i té 1 punt.
Demà tota una única ronda amb partides dures i que començaran a definir la zona capdavantera del torneig. En el primer taulell s’enfronten la primera noia, l’aragonesa Maria Eizaguerri (4,5 punts) i el primer nen Jonas Prado (invicte fins ara amb 5 punts). En la segona taula tenim el nostre primer català en Víctor Àlvarez amb 4,5 punts que s’enfrontarà amb el segon de rànquing l’Andalús Lance Henderson. Esperem que tots els catalans tinguin bon dia i puguin tenir bons resultats, Ànims a tots!!!

DIA 2 (ronda 3)

El segon dia de competició només s’ha jugat una ronda en què els nostres jugadors han fet un bon paper. Per davant la classificació hi trobem amb tres punts en Víctor Álvarez i en Llibert Céspedes que han guanyat els seus respectius rivals amb partides dures i llargues (fins a 3 hores i ¾ ha durat la partida d’en Llibert). Amb dos punts i mig trobem la Joana Ros que ha guanyat el seu encontre. Amb dos punts trobem l’Àlex Maria que al final ha perdut després de remuntar una peça, en Sergi Riu ha aconseguit unes taules després de disputar un final complicat, i l’Artur Harutian, en Gorka Parra i en Sergi Prats han guanyat els seus encontres. Amb un punt tenim la Laura Povill, el Daniel Álvarez, en Jaume Foix i l’Aleix Mallol que ha aconseguit estrenar-se en el torneig. Amb mig punt tenim en Pol Moncunill que després d’una partida molt lluitada ha aconseguit treure unes taules. I per últim la Nagore que encara no ha aconseguit puntuar i esperem que demà sigui el seu dia. A la tarda agafem forces per demà que serà un dia molt emocionant, en què trobem en Llibert i en Víctor jugant a les taules 3 i 4 contra dos oponents Asturians i un encontre Català entre en Gorka Parra i l’Àlex Maria.

Ronda 1 i 2

Avui dilluns 1 de juliol de 2013 s’inicia un nou campionat d’Espanya en la categoria sub-10, en què seguim un cap de setmana llarg i intens amb la bona participació dels sub-8.

En el primer dia de joc s’han disputat dues rondes, on els nostres jugadors han tingut les seves primeres impressions. En Víctor Álvarez, l’Àlex Maria i en Llibert Céspedes han tingut una molt bona arrancada fent els dos punts possibles. També cal dir que en Llibert està fent el seu particular campionat Català ja que els dos jugadors amb qui ha jugat són catalans. En Sergi Riu i la Joana Ros porten un punt i mig, la Joana ha obtingut unes taules a la primera ronda després de quedar-se a tres minuts de la caiguda de bandera. En canvi, en Sergi Riu ha fet les taules a la segona ronda. El grup d’un punt és el més nombrós on hi trobem en Gorka Parra, en Jaume Foix, l’Artur Harutian, la Laura Povill (ha tingut el primer duel català amb la Nagore), en Sergi Prats i el petit de la colla en Daniel Álvarez que ha fet una segona ronda molt dura amb el tercer de rànquing. Per acabar tenim la Nagore, l’Aleix Mallol i en Pol Moncunill que han fet molt bones partides però encara no s’han pogut estrenar, esperem que demà tinguem una grata sorpresa per ells i puguin avançar unes quantes posicions.

Seguim demà amb una única ronda on ens esperem encontres interessants i millorar els resultats obtinguts fins ara.