Notícies

feda Campionat d'Espanya Sub-12 2013

Cròniques

Dia 6 (Ronda 9)

Despres de l'última ronda, Andrea Jausas aconsegueix medalla classificant-se la tercera noia d'Espanya, el millor jugador de l'expedició catalana, ha estat Hector Sama fent 7 punts i quedant 5è d'Espanya, essent aquest jugador sub12 de primer any.

andrea

podium

Dia 5 (Ronda 7 i 8)

Ha arribat l’hora de la veritat, o sigui les tres últimes rondes, avui divendres a les 10’00h. es juga la ronda 7 i hem aconseguit bons resultats.
En la 7a ronda el primer català d’acabar ha estat Gerard Mallol, on semblava una posició normal però amb un e5 d’intermitja duríssima queda totalment perdut, sense opció a salvar la posició.
Gerard Ayats guanya la partida al Balear Antonio Palou, amb molta seguretat i finalitzant amb dos peces de més.
Ferran Solé també es queda totalment guanyat amb peça de més i jugant un final de 2 torres, alfil, cavall i 6 peons, contra 2 torres, cavall i 7 peons.
Albert Castillo, que continua fent el seu social de catalans, juga amb Marcel Claramunt, en el que no hi ha un canvi de peça fins a la jugada 15, més endavant l’Albert guanya qualitat cosa que li ha donat la victòria.
Shu Yang que juga amb Sergi Lopez ha quedat malament d’obertura i el Sergi canvia dames quant ja té 3 peons de més, lògicament s’ha endut la victòria.
Sara Las Heras amb una francesa es queda amb peó de menys, però la perseverança fa que el recuperi, però això li costa quedar-se sense temps i tenir que jugar moltes jugades tant sols amb l’increment, però després de jugar un final excel·lent aconsegueix la victòria.
L’altre duel català ha estat pels dos Paus, Pau Martin i Pau Toquero, que entren en un final de torre, alfil i 4 peons cadascú amb l’avantatge que Martin té un dels peons, aïllat i recolzat per la torre per poder-lo coronar, però Toquero li fa escac continuo que Martin ha d’acceptar les taules per que si no ha d’entregar l’àlfil i queda perdut.
Els que anaven una mica més endarrerits en la classificació també ha estat un bon matí, guanyant Alejandro Sama, Guillem Català i Jordi Lladó i taules per Martí Gonzalez, Pol Brunet i Xavier Marzo.

Per la vuitena ronda, es planten al cap davant l’Hector Sama i Albert Castillo amb 5’5 punts, seguits per Ferran Solé amb 5 i Gerard Ayats, Sergi Lopez, Marcel Claramunt i Andrea Jausas amb 4’5, els millors classificats tenen 6 punts.

Enllaç de les fotografies de l'expedició catalana sub12

Dia 4 (Ronda 6)

Catalunya es recupera, bons resultats en la ronda 6.
Els dos jugadors catalans, més ben classificats, l’emparellament va voler que juguessin junts, estava clar que havia de guanyar un dels dos per continuar amb opcions de posar-se al grup de dalt, i així va passar, Hector Sama guanya a Gerard Ayats en una “Bird”, va ser una partida molt lluitada per part dels dos jugadors amb molts cops tàctics, però Sama va preparar un mat imparable.
Albert Castillo aconsegueix la victòria, on el gallec Pablo Ferreiro entrega una peça a canvi de dos peons i Albert es defensa molt bé fins a quedar-se amb l’avantatge i finalitzar la partida.
Ferran Solé que va ser un dels últims d’acabar, entrega la dama per les dos torres però quedant-se amb peça de més, per dos peons, finalment no va poder treure més resultat que taules.
Marcel Claramunt i Andrea Jausas guanyen i també es posen en 4’5 punts de 6 possibles.
Divendres hi haurà doble ronda, i la recta final del campionat, on hi ha 4 catalans en les 8 primeres taules.
Us deixem amb una fotografia dels entrenadors que pateixen seguint les partides en directe. Maikel Rahal i Jordi Amigó.

entrenadors

 

Dia 3 (Ronda 4 i 5)

Jornada lamentable pels catalans, hem deixat escapar molts punts.
Tot i que ser una expedició tant gran té moltes coses bones, com la bona convivència amb els pares i mares, veure com tots els nens/es fan pinya, el bon ambient amb els entrenadors, etc.. però també hi ha altres que no són tant bones, com pot ser els emparellaments entre nosaltres, a cada ronda cauen dos o tres emparellaments de catalans, en aquesta tercera ronda els ha tocat a:
Pau Martin amb Albert Castillo i Adrià Marcos amb Xavier Marzo.
La primera que en principi semblava que havia de ser una partida llarga i complicada, però ha estat una de les primeres d’acabar, després de que l’Albert fa un error on el Pau entrega una torre per un cavall a la casella de f6 i queda la posició en que o bé li fa mat o l’Albert ha d’entregar la dama.
La segona partida de catalans ha estat bastant més lluitada on Adrià queda amb peó de més i acaba guanyant el final.
Cal destacar la partida del Daniel Codina que amb blanques, ha jugat molt bona partida amb l’andalús, Luis Maria Lechuga (12 de ranking) arribant amb un final de 4 peons cadascú i finalitzant en taules.
partida

La ronda de la tarda no ha anat massa millor que al matí, i aquest cop amb quatre emparellaments catalans:
Gerard Ayats i Ferran Solé, actuals campió i sots campió de Catalunya que jugant una espanyola, acaben en taules.
També hi hagut duel de “Alejandros” Sama i Martínez, amb victòria pel segon.
A la Sara li ha tocat el Marcel Claramunt, que després de jugar l’obertura “fragatelo”, la Sara fa una jugada molt fluixa que li costa la partida.
Albert Castillo que juga amb Daniel Codina, i poc a poc l’Albert anat agafant avantatge fins a rematar la partida.
El jugador Albert Castillo, ha jugat amb tres catalans seguits, sembla que torni a jugar el seu segon campionat de Catalunya d’aquest any.
Després d’aquesta cinquena ronda, o sigui una mica més de meitat, ha arribat el moment decisiu, per tant desitgem molta sort pels jugadors catalans, per que la ronda 6 sigui molt més productiva.

Dia 2 (Ronda 3)

Molt bons resultats per l’expedició catalana, aconseguint 13’5 punts dels 23 punts possibles, ja que hi havia tres emparellaments catalans:
Valentina Martos 0 – 1 Pau Toquero
Jordi Lladós 0 – 1 Sergi Lopez
Albert Castillo 0’5 – 0’5 Hector Sama

Aquest últim enfrontament dels catalans Albert i Hector, finalitza en taules per escac continuo després de que l’Albert preparés un atac, que semblava imparable, però l’Hector, amb una jugada intermitja deixa sense activitat a l’atac de l’Albert que aquest ha de forçar les taules per repetició.
Avui el primer en acabar ha estat el Daniel Codina, que acorrala el rei del contrari al centre del taulell, sense tenir cap opció d’escapatòria a l’atac del Daniel.

Molt bona partida per part del jugador Gerard Ayats que ha jugat una Escandinava amb blanques contra l’andalusa Maider Quintana, que amb menys d’una hora i 18 jugades li fa escac i mat.

Destacar avui la partida del Pau Martin, que ha jugat una molt bona partida, aconseguint un peó de més, però l’experiència del jugador Francisco Orantes l’hi ha permés recuperar el peó, però a canvi el Pau queda per jugar un final de torre i alfil contra torre i peó, essent taules mortes.
L’altra partida a destacar ha estat la del jugador Gerard Mallol, que quedant-se una mica inferior en l’obertura, ha remuntat fins a tenir dos peons de més i endur-se la victòria.

Per la quarta ronda, en els primers llocs tenim:
Gerard Ayats amb 3 punts de 3 possibles.
I amb 2’5 punts de 3 possibles, tenim a Albert Castillo, Hector Sama, Pau Martin, Shu Yang, Sergi Lopez, Andrea Jausas i Sara Lasheras.

Avui a la tarda hi ha jornada de descans, platja i preparació, i a partir de demà que hi ha doble ronda es començarà a definir els jugadors/es que optaran a pòdium.

Dia 1 (Ronda 2)

Com era d’esperar torna ens toca tres emparellaments de catalans:
Martí Gonzalez amb la Sara Lasheras, Nil Guiteras amb Valentina Martos i el duel dels dos germans Sama.
Els dos primers enfrontaments han acabat en taules lluitades, i pel que fa als germans Sama, en principi el germà gran Alejandro ha aconseguit tenir un peó de més però l’Hector no li ha posat fàcil i amb una bona combinació guanya qualitat quedant en una posició totalment guanyada i s’endú el punt de la victòria.
Per una altra banda em tingut dos emparellaments molt interessants ja que Gerard Mallol s’ha enfrontat amb el número 1, el jugador de Madrid Juan Plazuelo, que després d’entrar amb negres en un gambit de dama, perd una qualitat en una combinació, tot i així ha lluitat tot el possible però sense aconseguir puntuar.
L’altre emparellament ha estat pel Pau Toquero que amb blanques s’ha enfrontat amb el número 2, l’andalus Francisco Orantes, que jugant una Pelikan a plantat cara fins a ser un dels últims de la sala, però l’experiència d’Orantes ha deixat sense punturar al jugador català.
El jugador Albert Castillo que jugava una posició molt interessant li regalen una torre, cosa que pagues molt car si li regales una peça a l’Albert i així ha sigut, per tant l’Albert amb 2 punts de 2 possibles.
Ferran Solé, també ha estat un dels últims d’acabar, i després de tenir una partida que per les dues bandes hi havia bastant combinació de peces, al contrincant del Ferran li cau la bandera.
Una de les sorpreses de la tarda ha estat la partida del jugador català Shu Yang, que jugant amb negres, a la jugada 13, tot i tenir-la una mica millor, el jugador madrileny abandona la partida, després de la mitja hora de joc, per tant punt cap a casa.
Aquesta és la partida i el moment en que abandona el jugador i Shu s’endú el punt:

1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.d4 exd4 4.Cxd4 Ac5 5.Ae3 Df6 6.c3 Cge7 7.Cxc6 Axe3 8.fxe3 Cxc6 9.Df3 Dg6 10.Ab5 0–0 11.Cd2 a6 12.Axc6 Dxc6 13.0–0–0 d6 Les blanques abandonen

Després d’aquesta jornada, amb dos punts tenim a l’Albert Castillo, Gerard Ayats, Hector Sama i Pau Martin. I amb 1’5 punts tenim a l’Andrea Jausas, Sara Lasheras, Martí Gonzalez, Jordi Lladós, Sergi Lopez i Shu Yang.

Aquest any les samarretes de Catalunya han tingut molt éxit, i aquí us deixem 30 senyeres juntes.

grup darrera

Dia 1 (Ronda 1)

L’expedició Sub12, ja ha arribat a Salobreña, amb moltes ganes de fer-ho tant o millor que ho han fet els seus companys de sub10. La categoria de sub12 és la que té més representació catalana amb 26 participants.
Dilluns 8 de juliol, doble ronda, a les 10.00h i a les 17.00h.
La ronda del matí, i com no podia ser ja teníem els dos primers emparellaments catalans, cosa normal amb tants nens/es de la mateixa comunitat.
Per tant ens quedaven amb l’opció d’aconseguir com a molt 22 punts en aquesta ronda, dels quals hem obtingut 15 punts.
12 victòries, 6 taules i tant sols 7 derrotes
Els dos enfrontaments catalans han estat per Sergio Martínez amb Sergi Lopez i Shu Yang amb Pol Brunet, totes dues finalitzant amb taules.
La partida que s’ha decidit més aviat, ha estat la del jugador Jordi Lladós, jugant un final amb dama de més, amb l’asturiana Laura Garcia, lògicament no ha tingut massa problemes per rematar la partida.
També cal destacar la partida de Pau Martín, que tot i estar molt nerviós al principi de partida, ha jugat amb molta seguretat amb la valenciana Ana Ventura, preparant una red de mat impossible d’aturar per part de la contrincant.
Sara Lasheras, ha jugat una espanyola, en la qual es menja un peó a l’obertura (enverinat), però el seu contrincant no ha sabut treure avantatge i per tant la Sara ha quedat amb peó de més, al mig joc la Sara que ha estat col•locant totes les seves peces fent una bona pressió sobre el contrari, en un cop tàctic li guanya una peça, cosa que li facilita molt el final de partida.
Aquest matí l’Hector Sama, ha tingut una partida relativament senzilla, jugant una anglesa amb peces negres i guanyant peça, li ha estat un final molt tranquil.
Un dels catalans de millor ranking és el Gerard Ayats, que ha jugat una Pelikan, obertura que el nostre jugador juga molt còmode, i tot i quedar-se amb peó de més, quedava una posició de taules mortes, però el Gerard insistent aconsegueix la victòria.

Per últim a destacar tant l’Andrea Jausas com l’Adrià Marcos, s’han apurat molt de temps, però han aconseguit tots dos la victòria.
La partida de l’Adrià, que quan ja començava a estar apurat de temps, tant sols havien canviat una peça en el taulell, ha preparat un atac a l’enroc del jugador de Navarra Iñigo Ortin, el qual no ha tingut cap possibilitat d’aturar.
Pel que fa a la partida Andrea Jausas, ha entrat en un final de dues torres, alfil i cinc peons cadascú, però l’Andrea jugant als 30 segons i el seu rival amb 20 minuts, l’experiència de l’Andrea jugant finals ha fet que el seu contrincant jugues realment malament, fins a quedar-se l’Andrea amb torre i alfil de més, esperem que l’Andrea es distribueixi millor el temps i pugui jugar els finals amb més tranquil.litat.

grup